FLOR x FLOKKR

Vi formidler biodiversitet på Roskilde Festival gennem kunst og aktivisme.

FLOR er i år en del af FLOKKR, som er Roskilde Festivals ”forsamlingshus” på selve festivalen. Her sætter en række organisationer og bevægelser fokus på at engagere flere unge i kampen for en bæredygtig fremtid gennem kunst og aktivisme. I samarbejde med FLOKKR er frivillige fra FLOR nu i fuld gang med at planlægge vores indslag til festivalen, som kommer til at have fokus på biodiversitet.

Fotos: Kim Matthäi Leland

Hvad er dansk natur egentlig? Hvordan ser vores landskaber ud om 10, 20 og 100 år? Vi arbejder med disse spørgsmål under titlen LANDSKABT x MANDSKABT, hvor vi undersøger og reflekterer over, hvordan vi skaber landskaberne omkring os, samtidig med at landskaberne former os gennem sanser, oplevelser og minder. Vores minder om følelsen af græs mellem tæerne, duften af tang, lyden af blade i træerne i skoven og muligheden for at se langt ud i horisonten har stor betydning for os alle. I vores arbejder drager vi inspiration fra samlingerne på naturhistoriske museer, hvor naturalier bliver indsamlet og placeret i glas for at vi skal huske dem til evig tid.

Vores motivation for at deltage i FLOKKR Lab inkluderer få erfaring og kompetencer til at skabe og faciliterer større events, arbejde med kreative kunstneriske metoder og kunstnere til at skabe opmærksomhed om biodiversitet, lære hvordan man arbejder på tværs og sætter forskellige kompetencer i spil og ikke mindst møde en masse spændende og engagerede mennesker, der arbejder for at skabe forandring.

Igennem vores læringsforløb hos FLOKKR Lab er vi i gang med at udvikle vores koncept og får sparring og vejledning til at realisere vores idéer. Vi har planer om at skabe en fysisk installation, workshop og lydperformance på FLOKKR-scenen til sommer. Vi vil også facilitere en aktion i campingområdet sammen med festivalgæsterne. Mere info om vores events og aktiviteter bliver sendt ud på FLOR’s kommunikationskanaler, når vi nærmer os festivalen – so stay tuned!